Ünnepeld velünk te is ezt a csodálatos napot, hiszen nem mindennapi, hogy egy fórum a mai világban évekig fennáll. Természetesen hullámvölgyeink nekünk is voltak, de még mindig áll a csodálatos világunk, és bátran állíthatjuk, hogy miénk az egyik legjobb, ha nem az egyetlen Twilight alapú fórum, ami kitartott az évek során. Köszönjük ezúttal is a régi tagjainknak, hogy velünk voltak, az újaknak, hogy csatlakoztak hozzánk, és a jövendőbelieknek, akik talán közénk fognak tartozni. Még sok-sok évet kívánok a fórumnak, és természetesen a tagoknak is kellemes időtöltést és aktív játékokat!
Hivatalos dátum: 2011. november 23.
Nem ment bele a részletekbe, rövid, szinte már tőmondatokra szorítkozott, de a lényeget így is sikerült kihámoznom a mondandójából. Sosem hittem volna, hogy Garettet aranyba hajló szempárral látom viszont, ahogy azt sem, hogy félszegen, szégyenlősen áll elém. Persze mindig is szelíd volt a maga módján, én legalábbis ismertem ezt az oldalát, az emberit, amiről ő azt hitte, nem létezik. A lelkébe láttam, és sosem ítéltem el az életstílusa miatt. Ha másról lenne szó, valószínűleg nem hökkennék meg, hiszen rengetegen döntöttek már úgy, köztük én is, hogy "jó útra" térnek, és megkímélik a halandókat a haláltól, s helyette állatok vérét ízlelik meg. De Garrett... mindig is megvetette valamilyen szinten ezt a fajta létet, a furcsa szokást, s bár engem és a családom sosem ítélte el, rengetegszer piszkálódtunk egymással csupán a vicc kedvéért, amiért különbözünk. Egy magabiztos, megrendíthetetlen hitű és elvű férfit ismertem meg benne, s lám, minden vámpír képes változtatni, csak egy megfelelő személy kell az életébe. - Akkor innen fúj a szél! - nevettem még mindig elképedve, amit nem is tudtam leplezni. Hirtelen csak erre tudtam koncentrálni, elsöpörte minden gondom, bajom, de biztos voltam benne, hogy ennek nagyrészt maga Garrett a felelős, nem pedig a változás, ami végbement rajta. - Kate miatt csináltad, igaz? - ha kegyetlen lettem volna, ez még akkor sem kerüli el a figyelmem, s valószínűleg meglágyította volna a szívem a tény, hogy egy nő miatt képes volt mindent felrúgni, még a saját elveit is, és olyasmivé formálódni, amit azelőtt elképzelhetetlennek tartott, és megvetett. Kate megváltoztatta, s az a szép benne, hogy a nőt ismerve nem folyamodhatott erőszakhoz, kényszerhez, egyszerűen csak a személyével, a létezésével vívta ki ezt a megtiszteltetést. Egy csodálatos nőről volt szó, és ha tudom előre, miféle hatással van a férfire, én magam mutatom be őket egymásnak. - Kate számtalan férfit lágyított már el, és ez elől még Te sem vagy kivétel, nagy, gonosz vámpírúr! - vontam fel enyhén egyik szemöldökömet, afféle játékos, mégis kicsit gúnyos pillantással megfűszerezve, csak hogy a tudtára hozzam, átlátok én rajta, s talán jobban kiismerem rajta magam, mint ő saját magán. A kellemes, vidám hangulat azonban hamar szertefoszlik, mikor felveszi az aggódó arckifejezését, és tudtomra hozza, hogy nem véletlenül aggódik, hogy igenis oka van rá. Meghökkenek, újfent, ám ezúttal ez nem a kellemes fajta meglepettség, sokkal inkább ijedtséggel keveredik, és egy pillanatra levegőt is elfelejtek venni. Aztán mélyen teleszívom tüdőmet oxigénnel, hogy ne érezzem magam még kellemetlenebbül, és azután nyitom csak szóra a szám. - Gaius? Én nem... nem sokat tudok róla, csak egy párszor említetted nekem, de sosem mondtad, hogy figyel téged, és beleszól az életedbe. Miért van itt? - tettem fel azt a kérdést, ami azonnal beugrott, és amire igazán kíváncsi voltam. Kell, hogy oka legyen rá valakinek, amiért káosszá akarja tenni a másik életét. A vámpírok ok nélkül sosem kínozzák egymást. A halandók egészen más téma, a vadászat élvezettel jár, de ugyanakkor a természetünkhöz tartozik. Na de egy másik vámpír? Sosem indítunk harcot egymás ellen nyomós ok nélkül. - Szeretném ha tudnád, hogy rám számíthatsz. Az egész klánra, hiszen te olyan vagy, akár egy családtagom. És szerintem Kate is így gondolja. Ha most elmész, azzal nagyobb fájdalmat okozol neki, mintha fizikai fájdalmat érezne. Valamint... tud magára vigyázni. - Az a Gaius mégsem lehet olyan veszedelmes vámpír, akivel ne bírnánk el többen. Kate egy erős vámpírnő, aki sosem törődne bele abba, ha Garrett az ő biztonsága érdekében hagyná el. Senki sem szereti, ha helyette hoznak meg egy döntést, mi vámpírok pedig kifejezetten gyűlöljük az ilyet. - Jasper... még mindig nem önmaga, de dolgozunk rajta. Kezd visszarázódni, de úgy érzem, még nagyon hosszú út áll előttünk. Évtizedekig tiszta volt, s most hirtelen megint vissza kell fognia magát, elfojtania a vágyait. A te helyzetedhez tudnám hasonlítani, csak ő épp... tudod, a háború és az újszülött hadsereg, no meg Maria tönkretették, az önuralma pedig mostanra nem épp a legjobb. - Arcom csupán egy apró fintorral jelzi, hogy fájó pontra tapintottuk, de tudom jól, hogy a szemeimből csak úgy süt a szomorúság. Hónapok óta csak azt látom a tükörben, az arckifejezésem, s legfőképp a tekintetem próbálom kerülni, a legkevesebbszer mutatkozni tükröződő felület közelében, ami majdhogynem lehetetlen. Mindannyiunk nehéz időszakon megy át, s időbe fog telni, mire helyreállnak a dolgok.
family is; a link to the past, and bridge to our future
"there is magic in the night when pumpkins glow by moonlight"
- Olyan jó, hogy látlak! - Látom Alicen, hogy kicsit sem boldog, sőt. Kezd, feldühödni. Mondta Carlisle, hogy mostanában vannak gondjai, és el is tiltott engem Jasper közeléből, mikor még ragadozó voltam. Sejtem, hogy nem esik a lánynak olyan jól, amit tettem, de érte csináltam! Na jó, meg egy kicsit magamért is, az önzésemet képtelen vagyok levetkőzni, ez igaz. Így elmondok neki mindent, hogy mentsem a menthetőt kettőnk kapcsolatát illetően. Én is meglepődök, hogy ő mennyire jól fogadja, de ahelyett, hogy megkönnyebbülnék, inkább kicsit kétségbe esek, hogy nem érti, amit mondok neki. Ha felfogná az egész súlyát, akkor dühös lenne. Mégis ki fogja megvédeni a Denalikat tőlem, ha még Alice is ennyire vak. Tán erről lenne szó? Hogy azt várom, hogy valaki azt mondja, haggyam ott őket? Felelősséget hárítanék vele, és lenne kire mutogatnom. - Igen, dióhéjban ezt mondom, Velük élek, Denaliban, de nem a klánjával... hanem vele. Én inkább így tekintem - Lehet, hogy próbálom elszeparálni magam még a klántól, hogy ne mindenkit rántsak magammal, ha jön a mélység. Döbbenetes, de Alice örül a hírnek. Vagy talán csak a vegetáriánus életmódnak, és a sok megkímélt emberéletnek. Feszengve hallgatom őt, majd hevesen megrázom a fejem. -Nem lágyultam el, csak félek. - Na jó, ez se gyakori, de az ellágyulástól nagyon messze van. Azt talán csak Alicel és Katetel szemben vagyok hajlandó kimutatni, ha mégis felmerül bennem. Megölelem, mikor közelebb jön. Szeretettel szorítom magamhoz az én kislányomat, már amennyire csak hívhatom így. - ... és nem gondolom, hogy baja fog esni, hanem tudom. - Olyan halkan beszélek, hogy csak ő hallja, mert csak rá tartozik, senki másra. - Úgy érzem, a Mesterem a közelben van, Alice. Ha ideér... vele kell majd mennem, vagy bántani fogja őt. De ha érzékeim meg is csalnak, még mindig ott van a... Volturi. Semelyiktől se tudom megvédeni őt. - Eleresztem a lányt, megfogom a kezét, és finoman a kijárat felé fordítom. - Azért állok itt, hogy eldöntsem, elmegyek e. A klán biztonságáért. Kateért. Nem vesztheti el a családtagjait - Csak néhány lépés lenne, mégse teszem meg azonnal, csak állok, és nézem a lehetőséget. - Ahogy te se vesztheted el Jaspert. - Nézek le rá oldalra. - Hogy van? Carlisle mondta, hogy nehézségekkel küzd. Megkért, hogy ne menjek a közelébe, mikor éhes vagyok. És te jó ég, nagyon éhes vagyok - Mordulok fel egy kicsit. Nem szívok be újabb adagnyit az égető levegőből, az éhség már így is egy kést húzogat ki-be a torkomban, nem kívánom fokozni a hatást.
Nagyon régen láttam már Garettet, és ha nem lenne körülöttem annyi zűrzavar állandóan, visítva ugrottam volna a nyakába. Még így is megszorongattam kicsit, de ez korántsem olyan vidám köszöntés volt, mint ami tőlem megszokott. Részben a hónapok óta zajló zavaros események, részben a változás állított meg, amit Garretten láttam, amint megpillantottam az ösvényre lépve. Alig tértem magamhoz, de megnyugtatott, mikor visszaölelt, és szorosabban vont magához. Ha Carlisle-ra apámként tekintek, hát Garrettre második apámként, mindketten olyanok nekem, mint valami földre szállt őrangyalok, akik minden lépésem vigyázzák, még akkor is, ha a közelükben sem vagyok. Épp ezért végtelenül meglepett, hogy éppen egyikük nem keresett fel, ráadásul még el is került. Egy kicsit fájt, csalódott voltam, de tudtam, hogy bizonyára jó oka lehetett rá. Garrett nem tenne ilyet indok nélkül. De azért mégiscsak bosszantott a gondolat, hogy ott volt az otthonunkban, és a találkozónkig nem tudtam róla. Mintha elárultak volna, ugyanakkor éreztem, hogy túlzásokba esem, ezért igyekeztem nem számon kérni, finoman szólni hozzá. - Mi folyik itt, Garrett? - Csupán ennyit kérdeztem, majd vártam, hátha magyarázatot kapok, csupán szemeibe nézve, arcát tanulmányozva próbáltam türelmesen kivárni a választ, és lehiggadni, mielőtt még kitör belőlem minden elfojtott indulat, bánat, keserűség, fájdalom, és épp őrá zúdítom, aki nem vétett ellenem. Nem vétett, csak épp nem akart látni... Mély levegőt szívok be tüdőmbe, mintha még mindig ez éltetne, s lassan fújom ki. Hát persze, Kate! - Ezt úgy érted, hogy Denaliban élsz, Kate klánjával? És... és... lemondasz az embervérről? A táplálékról, amire azt mondtad, sosem "tennéd le"? - Nem tudtam hirtelen, hogy tátott szájjal bámuljak rá, mint egy vadállatra, vagy nevessek, mert egyszerre voltam boldog, és részegített meg a lehetetlenség, ami mégis megtörtént. Ahogy az is lehetetlennek tűnt, hogy ez a férfi majd elém áll bűnbánóan, meg-megbicsakló hanggal, és a bocsánatomért esedezik. Éppenséggel egy csodálatos dolog miatt, ami kissé furcsa és szokatlan, de csodálatos. - Oké, lassíts! - érintettem meg a vállát óvatosan, habár ahhoz, hogy felérjem lábujjhegyre kellett állnom. - Nem értelek, és erre nemigen volt még példa. Azért kérsz bocsánatot, mert rátaláltál a szerelemre? Garrett, neked teljesen elment az eszed! - Nagyot fújtattam, és egy kis nevetés is kicsúszott a számon. Nem tudtam türtőztetni az érzéseim, mert nem egyenként törtek rám. Csapatostul, mint a veszett kutyák. Részben mégis igaza volt. Megvoltak a nem épp szép tettei, de kinek nem? Nem sok vámpírt ismerek, aki nem ölt meg senki, sőt, Carlisle az egyetlen, aki nem piszkította be a kezét, csupán műtétek közben. Garrett ölt embereket, ahogy én, és Kate is. Senki sem született vegetáriánusnak, senki sem úgy vált vámpírrá, hogy tudta, mi a helyes, és valóban azt tette volna. - Igaz, hogy nem vagy egy szent, és vér is tapad a kezeidhez. De nem sok hozzád hasonló jó lelkű vámpírt ismerek. A kemény páncél mögött érző szívű vagy, s talán erre csak most, Kate mellett jössz rá igazán. Nézz magadra! Előttem állsz, úgy összehúzód magad, hogy már elhiszem, kisebbnek érzed magad nálam, és a bocsánatomért esedezel. Ez nem az a Garrett, akit megismertem. A vagány fickó kicsit ellágyult, valld be! - Nevettem rá, és újból megérintettem, próbáltam oldani a benne lévő feszültséget, megnyugtatni, és elhitetni vele, hogy nincs semmi baj, nem haragszom, és áldásomat adom rájuk. Ennél jobb hírt még csak nem is kaphattam volna! - Nem fog baja esni. Miért gondolod ezt? Tud vigyázni magára, ha pedig te vele vagy, nem hiszem, hogy bárki is ujjat mer húzni vele! - kacsintottam rá, és odaszökkentem hozzá, hogy megölelhessem. Hiányzott, vele egészen más volt beszélgetni, más volt a társaságában lenni, és borzasztóan örültem, hogy megismertem őt akkor. Az élet pedig csak újból és újból bebizonyítja, hogy milyen kicsi is a világ.
Arcomat néhány pillanatig kezembe temettem. Szégyent éreztem magamban, amiért széttúrom szeretett Alice-em családját. Nem szándékosan, de... megint feléledt bennem a kétely, hogy talán nem érdemlem meg imádott Kate-em szeretetét. Egy szörnyeteg vagyok, aki most angyallá igyekszik válni egy angyal miatt. Mennyit tépelődök, pedig a szerelem itt van, belém karol, szájon csókol, az én lelkemben mégis ádáz háborúk dúlnak. Gaius megölne, ha megtudná, mit teszek. Én mégis úgy érzem, ezen az úton válhatok újra önmagammá. Végig fogom küzdeni magam rajta, klán tag vagyok! Igen! Kihúzom magam, megrogyott vállaim kiegyenesednek, hátam is jobban illik már függőleges irányhoz. Nem veszek szándékosan levegőt, az emberek miatt, így nem is érezhetem, hogy közeledik valaki. Kihal lassacskán az ösvény, mert mindenki befele megy, és valamely területen eloszlik. Szinte csak én időzöm itt. Két part közt. Talán most elszökhetnék, elmehetnék messze, hogy Kate biztonságban legyen. Elvesznék, mielőtt még nyomomat találná. Ez a gondolat belevájja véres karmait agyamba, fejemet a kijárat felé rángatja, míg szívem makacsul gyökeret ereszt a földbe. Visszanéztem, arra, amerre Kate van. És akkor találtam magam szembe Vele. Alig egy karnyújtásnyira állt tőlem. Erre annyira meglepődtem, hogy még a levegő is kiszökött tüdőmből. - Alice! - Szinte rémülten ejtem ki a nevét a lánynak, aki döbbenten mereszti rám csodás, arany szemeit. Váratlanul ér, hogy megölel. A bűntudat forró vulkánként árasztja el belsőmet, de a szavak megrekednek torkomban. Erőtlenül fognom köré karjaimat. - Igen, én vagyok. - Nem tudom, mi ütött belém. Lassan ég el bennem a remény, hogy elszökhetek. Szorosabban ölelem az egyetlen vámpírt, akit a gyermekemnek tekinthetek. Össze kell szednem magam, szégyen, amit művelek. - Jártam nálatok, tudod... nem rég. Csak nem találkoztunk, mert elmentem, és mikor visszamentem, akkor már... szándékosan... kerültelek... el - Árulónak érzem magam, és ezen az se segít, hogy rákérdez. Leplezetlen vámpír gyorsasággal eresztem el őt, és suhanok két lépéssel távolabb. - Eggyütt... igen. Mi... Kate és én. - Megbicsaklik a hangom újra meg újra. Ránézek, szép arany szemeibe. Halott szívem összeszorul, mintha két kéz markolná egyszerre. - Mi együtt vagyunk. Velük élek. Kate a... párom. . - Eszembe jut minden. Az, hogy évszázadokig éltem a Volturival, hogy mennyi embert öltem meg, hány csatában vettem részt. És Alice mindezt tudja. Felemelem a kezem védekezően. Most én érzem magam aprónak és jelentéktelennek, a világ legbűnösebb emberének. - Kérlek Alice, ne haragudj rám. Nem tudtam, hogy a ti rokonotok. Csak arra jártam, és összefutottunk, és azonnal... nem akarom bántani a családodat, nem akarok rosszat nekik. Tudom, hogy.... nem voltam éppen jó ügyekben benne, de tudja. - Hadarom olyan gyorsan, hogy csak annak hála értheti meg, hpgy vámpír. - Nem találkoztam veled, mert nem szerettem volna látni, hogy megutálsz - Hangom suttogásba csúszik át. Közelebb merészkedek, ujjaim fél centire siklanak arcától. - Csak te tudod... mert csak a te véleményed érdekel igazán. Nem tudtam, hogy mondjam el, mennyire fontos nekem Kate - Észre se veszem, de ahogy kiejtem a nevét, automatikusan az ő irányába fordulok, hangom lágyabb lesz, gyengéd, de ugyanakkor óvó is, féltő, és tisztán szerető. Még pillantásomba is kiköltözik ez az érzés kavalkád. Majd visszanézek Alice-re. - Pont úgy éreznél akkor, mint én. Ezért is vagyok itt... - Elszakítom tőle is pillantásom, és a kijárat felé nézek újra. - Nem akarom, hogy baja essen. Neki ne. Nem engedhetem, nagyon féltem. - Kezem lehullik Aliceről. Most kettejüket fogom egyszerre elveszíteni? Mindkettejüket szeretném megtartani. - Ti vagytok a családom - Elhalad mellettem egy emberlány, aki flörtölő mozdulattal felém pillenti fenekét, melyen a habos rövid szoknya feljebb libben. Elfordítom a fejem enyhe fintorral, és megvetéssel. - Megérted ezt, Alice? - szeretném úgy megölelni, hogy nem rettegek, hogy eltaszít.
Jaspert nem szívesen hagytam magára, de Carlisle megígérte, hogy szemmel tartja, és vele marad, amíg én elvagyok, és ez azért némileg megnyugtatott. A feszültség persze ott volt bennem a féltéssel, aggódással együtt, de bíztam Carlisle-ban, és tudtam, hogy semmi baja nem esik Jaspernek, és másoknak sem általa. Miközben elsétáltam az italos üstök mellett, hogy felfrissítsem magam, és egy kicsit kiszellőztessem a fejem, Kate haladt el mellettem. Tudtam róla, hogy Forksba érkezik, Tanya említette, de fogalmam sem volt róla, hogy éppen halloween estéjén. Röviden köszöntöttük egymást, majd miután a lelkére kötöttem, hogy feltétlen keressen fel minket, halkan megjegyezte, hogy valaki vár rám az ösvényen. Arra gondoltam, talán Irina vele jött, így hát rögtön az ösvény felé siettem, ahonnan érkeztem Jasperrel karöltve. Igyekeztem nem odaszáguldani, hogy üdvözöljem távoli családtagunk, de amikor elérkeztem az ösvény elejére, másvalaki illata csapta meg az orrom, Irinát sehol sem éreztem. Bár nehéz volt megkülönböztetni és elválasztani a különböző illatforrásokat, így nem lehettem biztos benne, hogy Ő van itt, de azt is tudtam, hogy egy vámpír szimata épp úgy nem csal, ha ismerős illatot érez, mint ahogy egy vadászkutya sem véti el a vad szagát. Valahol az ösvény közepén találtam rá a férfire, miközben vigyáztam, nehogy bekoszoljam a cipőmet, és a ruhám ne akadjon bele semmibe. Az illat stimmelt, de a férfi kinézetében volt valami, ami szemet szúrt, és nem akartam elhinni. A szám enyhén nyitva felejtettem, szemeim elkerekedtek, és tudtam, hogy arany íriszeimben nem látszott más, csak az ő arca. Tudtam, hogy bőre krétapor fehérségű a festék alatt, és azt is tudtam, hogy épp olyan elpusztíthatatlan, akár az enyém, de a szemei... A megszokott, ragyogó vörös helyett narancs színben úsztak. Ő volt az, és mégsem. Először nem tudtam, mit szóljak, így hát csendben maradtam, ami tőlem roppant szokatlan volt, de ettől függetlenül örömittasan fontam köré karjaim, bár nem értem körbe, és nagyon kicsinek és törékenynek tűntem mellette, és abban a pillanatban annak is éreztem magam. Hogy a döbbenet mit el nem hitet az emberrel. - Biztos te vagy az, Garrett? - nyögtem ki végül, és végre egy vigyort is sikerült előkaparnom, ahogy azt korábban illett volna, mielőtt úgy méregetem, akár egy őrültet. De talán inkább én tűntem őrültnek a feltett kérdéstől. Tudtam, hogy ő az, megismertem a tekintetéből, s még a rá festett csontváz sem takarta el az igazi kinézetét, az illata pedig végképp meggyőzött, de mégis... Mi a fene történt a világgal, ha egy olyan lázadó, szabad vámpír, mint Garrett, állatvérre fanyalodik? Aprót ráztam a fejemen, hogy észhez térjek, és egy csilingelő, félig elharapott, mélybe forduló nevetés szökött ki belőlem, ahogy újra a szemeibe néztem. - Nem térek magamhoz! És Kate? Ti most... együtt érkeztetek? - ez végképp meglepett, nem tudtam hová tenni. A világ kifordult önmagából, de nem csak minket, Cullenéket értek változások, s talán mások a jó irányba terelődtek, nem úgy, ahogy a mi családunk tagjai. Meglepettségem nem tudtam leküzdeni, még azután sem, hogy megölelhettem, és érezhettem, hogy tényleg ő az, nem egy látomás, nem illúzió. Egyszerre könnyebbültem meg, hogy láthatom a férfit, régi ismerősömet, és döbbentem meg, de bátran állíthatom, hogy mégiscsak az öröm győzött.
A hozzászólást Mary Alice Brandon Cullen összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Nov. 15 2015, 23:38-kor.
Vendég
Vendég
Tárgy: Re: Ösvény Csüt. Nov. 12 2015, 22:24
Halloween & Alice & Gar
Engem is megdöbbentett, hogy számomra is elérkezett a pont, mikor azon kell gondolkodnom, hogyan mondjak el valamit egy számomra kedves személynek. Egyrészt eddig nem kellett beszámolnom senkinek semmiről, másrészt nem is volt kinek. Most hirtelen ott van nekem Kate, akinél fontosabb nincs az életemben. Már egy klánhoz tartozom, és, te jó ég, vegetáriánus életmódba csaptam bele. Hát nem őrület? Pont én. Felhőtlenül boldog lehetnék, nem igaz? Mégis, mikor beteszem a lábam ide, a belém csimpaszkodó angyalkámmal, egy másik igen fontos személyre gondolok. E komor kifejezés tán illik is a jelmezemhez. Karjaim, fejem, nyakam csontváznak van festve. A csontok hófehérek, minden fennmaradó rész pedig éjfekete. Hajam lágy hullámokba hátrazselézve. Fekete farmerom itt-ott szakadt, ingem alól kilátszik megfestett kulcscsontom. Ami a leg szokatlanabb rajtam, az mégis a számomra teljesen idegen fekete bőrdzseki. Idegesen simogatom párom kezét. Nem szívesen jöttem ide, de már mindegy. Ez a sok ember... feszengek tőle. Tartásom merev, egész testemben nyugtalanságot sugárzok, pedig nem ezt szoktam. Kell nekem egy kis idő. Egyedül a gondolataimmal. Lehajolok, és pillangócsókot lehelek Kate szép ajkaira, hüvelykujjam kézfejét simogatja. - Menj nyugodtan, én még picit maradnék. Hogy felkészüljek - Akaratlanul mosolygok rá. mellette nem tudok komor maradni. Minden kis atomommal szeretem őt. Kate a másik felem, és nem akarom elengedni. Soha. Tudom, hogy szereti a bulikat, így elengedem, és ő be is veti magát az erdőbe arrafelé, ahonnan a hangok jönnek. Lehajtom a fejem, aranyba hajló vörös íriszeim a leveleket pásztázzák cipőm alatt. Annyira más lettem. Összeszedettebb, még a ruhatáram is lecseréltem, hála az angyalkának. Ez a sok boldogság, és béke, mely körülvesz mind neki köszönhető. Hogy tartozok valahová. De vajon ez Alice-nek mennyire fog megfelelni? Rég láttam őt. Alice az én újkori da Vincim. Ugyanúgy ragaszkodok hozzá, szeretem. Csak távol tartom magam tőle. A közös múltunk... én nem szeretném, ha úgy érezni, igényt formálok rá, és el akarom szakítani Cullenéktől. Ez sosem volt igaz. Fontos nekem, és szeretném, ha boldog lenne. Akárhol. Jasper mellett, annyira, amennyire én Kate mellett. Tartok a véleményétől. Hogy tán nem akar a családba engem, sőt, szeretné, ha távol maradnék. Vagy félti tőlem Kate-et a volturis múltam miatt. Szerettem volna őt meglátogatni, mikor visszamentem elköszönni Carlisle-tól, de még neki se mondtam el, hogy mi a helyzet. Szerencsére Edward sem volt ott, és nem mertem Alice szeme elé kerülni. De egyszer ő is meg fogja tudni. Mélyen beszívom bőrdzsekim illatát, és feljebb tolom ujjait. Kate illata van. Mindenről ő jut az eszembe. És most, hogy itt vagyunk, Alice is. Bűntudatom van valamiért. Ajkamba harapva nézem a madárijesztőt és szomorúan sóhajtok fel.